Stanovisko Islamskej nadácie na Slovensku k útokom v Berlíne a Zürichu

0

Islamská nadácia na Slovensku so znepokojením sleduje tragické udalosti v západnej Európe, ktoré sa usilujú narušiť pokojné spolužitie jej obyvateľov. Posledným príkladom sú útoky, ktoré sa odohrali včera v Berlíne a Zürichu.

Tieto hanebnosti majú jediný cieľ – šíriť strach, chaos a poštvať ľudí proti sebe. Veľké obavy v nás vzbudzuje i to, ako k týmto snahám pristupujú niektoré politické a spoločenské elity v európskych krajinách. Namiesto volania po jednote podporujú prejavy vzájomného podozrievania a nenávisti.

Islamská nadácia na Slovensku opätovne veľmi zreteľne a jasne deklaruje, že stojí na strane tých hlasov v spoločnosti, ktoré volajú po občianskej a spoločenskej jednote a odmietajú všetky formy extrémizmu. Jednotlivci a zoskupenia, ktoré sa snažia narušiť priateľské spolužitie v Európe, sú nepriateľmi nás všetkých.

Pri udalostiach, ako sú tieto, si vždy a znovu uvedomujeme našu malosť a bezmocnosť, pretože nie je takmer nič, čo pre obete dokážeme urobiť. Vyjadrujeme aspoň našu úprimnú sústrasť všetkým pozostalým obetí útokov v Berlíne a Zürichu, želáme si čo najrýchlejšie uzdravenie zranených a potrestanie vinníkov.

V Bratislave, 20. decembra 2016
Islamská nadácia na Slovensku

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply