Pedofília v Turecku? Nie, Zem a Vek len šíril ďalší hoax

0

Portál Bez pointy dokázal, že Zem a Vek zavádzal o Turecku. Konšpiračný web článok neskôr zmazal, ospravedlniť sa ho však nenapadlo.

Koncom augusta zverejnila internetová stránka známeho konšpiračného časopisu Zem a vek správu o údajnej novele zákona, ktorá má v Turecku legalizovať pedofíliu. Podobne, ako v prípade rôznych iných správ o isláme, muslimoch a muslimských krajinách sa i táto nakoniec ukázala ako zavádzajúca.

Článok s názvom Turecko povolilo sex s maloletými, ktorý publikovala internetová stránka konšpiračného časopisu Zem a vek, by ste dnes už hľadali márne. V analýze Jakuba Mikšíka na stránke Bez pointy sa píše, že portál Zem a vek svoj článok už stiahol. Dovtedy ho však stihlo prečítať skoro 150-tisíc užívateľov.

Portál ani nenapadlo sa priznať, či nebodaj ospravedlniť za to, že v pôvodnom texte autori hrubo zavádzali a odkazovali na značne pochybné zdroje.

Jakub Mikšík v analýze článku poukazuje na zjavné nezrovnalosti medzi realitou tureckej legislatívy a prehnanými fabuláciami, ktoré pôvodne medializoval Zem a Vek. Taktiež v analýze ponúka porovnanie aktuálneho znenia slovenskej právnej úpravy s tureckým návrhom.

Redakcia Zem a vek 9. septembra 2016 zverejnila aktualizáciu článku, avšak už s výrazne pozmeneným názvom. Za odhalenie ďalšieho zo série islamofóbnych článkov, s ktorými sa v ostanom čase roztrhlo pomyselné vrece, portálu Bez pointy ďakujeme.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply