Britský spevák Jusuf Islam pripravuje unikátny koncert s cieľom upozorniť na kritickú situáciu detí, ktoré sa stratili na úteku pred konfliktom v Sýrii.

Charitatívny koncert sa uskutoční len niekoľko metrov od sídla britského parlamentu v Central Hall Wesminster a je plánovaný na 14. júna 2016. Hlavným posolstvom je upriamiť pozornosť európskej verejnosti a politických elít na osud detí, ktoré sú samé a bez rodičov roztrúsené po Európe.

„Piesne nemôžu zmeniť svet, to isto nie, ale môžu otvoriť srdcia,“ konštatoval v rozhovore pre britský denník The Guardian Jusuf Islam (Cat Stevens). Takou piesňou je jeho najnovší singel He Was Alone (Bol sám), ktorý približuje príbeh malého utečenca, ktorý na ceste za šťastím stráca rodinu, domov a nakoniec i svoj život.

Jusuf Islam sa roky angažuje na poli charity a pomoci utečencom v rôznych častiach sveta. Po návšteve utečeneckých táborov v Grécku a Turecku sa rozhodol aktívne zapojiť do riešenia utečeneckej krízy v Európe a do pomoci deťom, ktoré okrem domova stratili i svoje rodiny.

Okrem koncertu rozbehol aj kampaň #YouAreNotAlone (Nie si sám), prostredníctvom ktorej chce vyzvať európsku verejnosť k tomu, aby otvorila svoje srdcia.

Please Support the #YouAreNotAlone Campaign to help Syrian Refugee Children by visiting here www.smallkindness.org.uk

Posted by Yusuf / Cat Stevens on 3. jún 2016

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. Jusuf Islam bejvaly Cat Stevens, clovek ktory prijal islam a nasledne vyhlasil, ze najradsej by Salmana Rushdieho upalil za ziva, to je hrdina a vzor pre moslimov, citite sa medzi tymi ludmi bezpecne?

Leave A Reply