Najmladšia ministerka v Európe má 27 rokov a je muslimka

0

Nová švédska ministerka pre vyššie vzdelávanie, vzdelávanie dospelých a školenie má iba 27-rokov a je muslimka.

Pred dvomi týždňa vo Švédsku vymenovali novú sociálnodemokratickú vládu, ktorá hneď zaujala dvomi rozhodnutiami. Okrem vyjadrenia vlády, ktorá chce v čo možno najkratšom čase uznať Palestínu ako suverénny štát, nová vlády zaujala i svojim zložením.

Súčasťou novej vlády Stefana Löfvéna (SDP) sa stala 27-ročná bosanská muslimka. V novej vláde bude zastávať post ministerky pre vyššie vzdelávanie, vzdelávanie dospelých a školenie. Správu priniesol portál The Muslim Guy.

Z Bosny utiekla počas vojny

Nová ministerka Aida Hadžialič (27), ktorá sa na rodila v bosenskom meste Foča, no neskôr spolu s rodičmi emigrovala do Švédska v čase občianskej vojny v bývalej Juhoslávii (1992-1995).

Absolvovala štúdium práva na univerzite vo švédskom Lunde, bola doposiaľ zástupkyňou starostu v meste Halmstadt.

Jej menovanie nie je významné len preto, že ide o najmladšiu ministerku v dejinách Švédska – a zároveň súčasne najmladšiu ministerku v EÚ – ale i z toho dôvodu, že v období silnejúcich prejavov islamofóbie je akákoľvek pozitívna správa o muslimoch v Európe skôr raritou.

Obzvlášť, ak poukazuje na úspešných reprezentantov muslimskej komunity.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply