Najväčší zdravotnícky komplex v Európe bude v Turecku

0

Turecko pripravuje megalomanský zdravotnícky komplex. Na jednom mieste budú rôzne špecializované nemocnice a liečebné centrá, ale aj hotel, obchodný dom či fitness.

Turecká vláda spustila minulý rok výstavbu rozsiahleho zdravotníckeho komplexu južne od hlavného mesta Ankary. Projekt s názvom Ankara Bilkent Integrated Health Campus spočíva vo výstavbe série zdravotníckych zariadení.

Zahŕňať by mal všeobecnú nemocnicu, nemocnicu pre ženy, nemocnicu pre deti a nemocnicu špecializovanú na liečbu kardiovaskulárnych chorôb.

K dispozícii bude tiež onkologické, neurologické a ortopedické centrum, rehabilitačné zariadenia, psychiatrickú liečebňu, centrum forenznej psychológie so zvýšenou bezpečnosťou a špecializované diagnostické centrum.

Súčasťou má byť navyše hotel, kongresové centrum, obchodný dom a fitness centrum. Spolu bude k dispozícii 3 662 postelí pre pacientov, čo z neho po dokončení učiní najväčší zdravotnícky komplex v Európe.

Stavať bude nadnárodná spoločnosť

Ankara Bilkent Integrated Health Campus je súčasťou širšieho PPP programu, ktorý predpokladá vybudovanie približne 30 nových zdravotníckych stredísk za viac ako 7 miliárd eur.

Projekt realizuje medzinárodná, v USA sídliaca spoločnosť AECOM Technology Corporation, ktorá zaujala prvé miesto v rebríčku dizajnérskych firiem Engineering News-Record v rokoch 2010, 2011, 2012 a 2013.

Komplex by mal byť dokončený v roku 2016.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply