Fotografie aktivistu, fotografa, bývalého štátnika a diplomata Pavla Demeša sú prístupné verejnosti v centre Bratislavy do 3. decembra.

„Táto výstava je skutočne dôležitá, pretože Indonézia je najväčšia muslimská krajina a my máme, ako bolo povedané, množstvo predsudkov, obzvlášť dnes, voči muslimom,“ povedal pri príležitosti otvorenia výstavy Indonézia – jednota v rôznorodosti vedúci kancelárie prezidenta Slovenskej republiky a bývalý veľvyslanec Slovenskej republiky v Jakarte Štefan Rozkopál.

Slovenský fotograf navštívil chrámy šiestich duchovných smerov Indonézie. V Bratislave otvoril výstavu
Pavol Demeš sa počas svojej cesty po Indonézii stretol s poprednými duchovnými lídrami všetkých šiestich oficiálne uznávaných náboženstiev Indonézie

Indonézia – jednota v rôznorodosti je názov výstavy fotografií bývalého ministra medzinárodných vzťahov Slovenska a poradcu niekdajšieho prezidenta Michala Kováča Pavla Demeša, ktoré zhotovil počas svojej cesty po tejto ázijskej krajine.

Cesta za duchovnom

Vďaka spolupráci s Veľvyslanectvom Indonézskej republiky na Slovensku, indonézskym Ministerstvom zahraničných vecí a Ministerstvom pre náboženské záležitosti sa mu podarilo osobne sa stretnúť s poprednými duchovnými lídrami všetkých šiestich oficiálne uznávaných náboženstiev Indonézie: islámu, protestantizmu, rímsko-katolicizmu, hinduizmu, budhizmu a konfucianizmu. Navštívil tiež chrámy všetkých týchto vierovyznaní a všetky zachytil na svojich fotografiách.

https://www.facebook.com/pavol.demes/posts/2387327731294863

Slávnostné otvorenie výstavy sprevádzal hudobný program kombinujúci indonézske a európske hudobné štýly. Po ňom nasledovali príhovory osobností, medzi ktorými bola okrem Štefana Rozkopála či Pavla Demeša napríklad veľvyslankyňa Indonézskej republiky na Slovensku jej excelencia Adiyatwidi Adiwoso Asmady.

Slovenský fotograf navštívil chrámy šiestich duchovných smerov Indonézie. V Bratislave otvoril výstavu
Na slávnostnom otvorení výstavy vystúpili so svojimi prejavmi predstavitelia každého zo šiestich náboženských smerov v Indonézii: islámu, protestantizmu, rímsko-katolicizmu, hinduizmu (na obrázku), budhizmu a konfucianizmu

Otvorenie zavŕšili náboženské prejavy predstaviteľov každého zo šiestich menovaných duchovných prúdov. Rímsky katolicizmus na podujatí reprezentoval výkonný sekretár Konferencie biskupov Slovenska Anton Ziolkovský, ako aj indonézsky katolícky duchovný dlhodobo žijúci na Slovensku páter Thomas Tulung.

Slovenský fotograf navštívil chrámy šiestich duchovných smerov Indonézie. V Bratislave otvoril výstavu
Výstava je prístupná verejnosti do 3. decembra každý deň od 13.00 do 18.00 v kostole Klarisky

Výstavu usporiadalo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v spolupráci s Veľvyslanectvom Indonézskej republiky na Slovensku. Verejnosti je prístupná od 27. novembra do 3 decembra každý deň od 13.00 do 18.00 v kostole Klarisky.

Foto: ISLAMONLINE.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply