Českí prváci sa stali cieľom kyberšikany. Vyhrážajú sa im granátom či plynom

0

Proticudzinecké nálady sa Českej republike stupňujú. Útoky smerujú už aj na šesťročné deti.

Keď český internetový magazín Denik.cz priniesol nový seriál s názvom Moje prvé školské tablo, mal cieľ zachytiť prvý deň školy detí, na ktorý rozhodne nikto nezabudne.

Fotografie prváčikov zasielali regionálne redakcie. Jediná fotografia zo základnej školy na Plynárenskej ulici v Tepliciach vvyvolala vlny nenávisti po tom, ako sa objavila na nacionalistickej facebookevej stránke Neklan, ktorá je už dnes nedostupná.

Na problém upozornila Kateřina Gamal Richterová prostredníctvom stránky hatefree.cz.

Českí prváci sa stali cieľom kyberšikany. Vyhrážajú sa im granátom či plynom
Niektoré z komentárov pod fotografiou prvákov na facebookovej stránke Neklan

„Plynárenská ulica riešenie priam ponúka.“
„Tam by sadol granát…“
„Trieda plná teroristov…“

Takéto výzvy zaznievali na nástenke stránky pár minút po zverejnení fotografie. Niektorí sa domáhali pomoci od Tomia Okanuty, ktorý v ostatných českých voľbách, aj vďaka radikálnemu vyčleneniu sa voči islámu, získal najlepší výsledok vo svojej politickej kariére.

„Netušila som, že môže fotografia vyvolať tak masívne vlny nenávisti,“ vyslovila sa pre HFC riaditeľka školy Marcela Prokůpková a dodala, že deti žiadne problémy medzi sebou nemali a v jednej triede fungujú Vietnamec, Rus, Ukrajinec, Iránec, či ďalší.

Vulgárne e-maily riaditeľstvu

Nielen Facebook, ale aj samotné riaditeľstvo školy bolo zaplavené e-mailami, ktoré nešetria vulgárnymi komentármi.

Neboli to však len slová odsúdenia, ale aj podpory. Nechýbali komentáre, ktoré odsudzujú nenávisť voči tým, ktorí sa ničím neprevinili a naopak, majú snahu sa vzdelávať a žiť podľa platných zákonov.

Internetem koluje fotka prvňáčků různých barev a národností jedné školy v Teplicích .Snažila jsem se ji nekomentovat,…

Posted by Eman Ghalebová on 4. november 2017

Svoju podporu škole aj žiakom vyjadrila Eman Ghalebová, ktorá je sama absolventka zmienenej školy.

„V triede nás bolo sedem cudzincov. Všetci sme reprezentovali školu v rôznych olympiádach a vždy sme boli vyznamenaní a škola nás pripravila na prijímacie skúšky na gymnáziá, kde sme patrili k prvej päťdesiatke najúspešnejších. Nepocítila som žiadny problém medzi nami, pretože sme skrátka boli deti, ktoré predsa v sebe nenávisť nenosia, ale časom sa jej učia od dospelých… Bohužiaľ…“ napísala na svojom facebookovom profile.

Foto: archív INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply