Šíriteľom hoaxov a konšpirátorom možno svitá na horšie časy. Facebook chce zakročiť

0

Faktom je, že Facebook je jedným z hlavných prostredí, kde sa dnes na Slovensku a v Českej republike, najrýchlejšie šíria rôzne vymyslené a poprekrúcané správy. V zahraničí tomu nie je inak a túto skutočnosť si našťastie všíma už i vedenie najväčšej sociálnej siete.

„Za normálnych okolností nezdieľame podrobnosti o veciach, na ktorých ešte pracujeme, no vzhľadom na dôležitosť týchto záležitostí a množstvo záujmu verejnosti by som chcel načrtnúť niektoré z projektov, na ktorých sa už robí,“ napísal včera zakladateľ a šéf Facebooku Mark Zuckerberg na svojom Facebookom účte.

Zuckerberg vymenoval sedem techník, ktorých zapracovanie Facebook v boji s dezinformáciami zvažuje. Je medzi nimi lepšia detekcia nepravdivých správ, ich jednoduchšie hlásenie používateľmi, spolupráca s organizáciami venujúcimi sa ich vyvracaniu, označovanie falošných správ varovnými symbolmi, zobrazovanie alternatívnych, kvalitnejších článkov ako „súvisiace odkazy“, dôraznejšia penalizácia (menej časté zobrazovanie) bulvárnych odkazov a spolupráca s novinármi v oblasti učenia sa ich metód overovania pravdivosti informácií.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply