V Spojených štátoch sa rapídne stupňujú útoky na mešity a ľudí v ich okolí.

V predvečer osláv amerického sviatku Dňa nezávislosti bol v texaskom meste Houston postrelený a pobodaný očný lekár Arslan Tajammul. Vražda sa stala pred miestnou mešitou, kde Dr. Tajammul s niekoľkými ďalšími veriacimi čakal na rannú modlitbu.

„Tieto antimuslimské útoky musia byť zastavené. Trpia nimi najmä nevinní ľudia,“ konštatoval imám Muhammad Khan Wasim, predstaviteľ mešity, pred ktorou sa odohrala vražda nevinného veriaceho. O útoku pred texaskou mešitou informovala al-Džazíra.

Prudký nárast útokov

Arslan Tajammul je bývalým študentom známeho amerického učenca Yasira Qadhiho. Práve on na svojej Facebookovej stránke uviedol, že Dr. Tajammul je v súčasnosti udržiavaný v umelom spánku na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Qadhi tiež spomenul, že len v rámci svojho vlastného okruhu známych v USA sa za posledných 48 hodín dopočul o troch prípadoch streľby ostrými nábojmi na mešity v čase, keď vnútri boli ľudia, o jednom spálenom Koráne, ktorý ktosi nechal pred inou mešitou a ďalších dvoch prípadoch fyzického útoku na muslimov vychádzajúcich z mešity.

„Znovu pripomínam, o všetkých týchto prípadoch mi povedali moji vlastní známi – môžem si len predstaviť, čo sa deje inde v krajine,“ napísal.

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

Leave A Reply