Silný odkaz hercov zo seriálu Hra o tróny elitám zodpovedným za stav utečencov na hraniciach Európy

1

„Najradšej by som ich chytil za golier a zobral do táborov,“ odkazuje „Ser Davos“.

„Oni sú len ľudia ako vy a ja. Nechcú žiť v inej krajine celý svoj život, chcú ísť domov, ale nemôžu, pretože sme im ho zničili,“ prehovorila po stretnutí so sýrskymi utečencami herečka Maisie Williams, ktorá v populárnom seriály Hra o tróny stvárňuje postavu dcéry z kráľovského rodu Arye Stark.

Herci sa v táboroch stretli s mnohými ľuďmi, ktorí museli pre záchranu vlastného života obetovať svoje domovy, zamestnania a sny. „V stávke je obludná strata ľudskosti, ak niečo neurobíme,“ varuje Lena Headey hrajúca jednu z menej populárnych postáv, krutú kráľovnú Cercei Lannister.

Game of Thrones Cast Meets Refugees„What has been done to them is shameful, absolutely, unquestionably shameful.”

Game of Thrones cast members visit refugee camps in Greece.

Posted by AJ+ on 1. júl 2016

Herci sa svojou návštevou utečeneckých táborov snažili nie len podporiť ľudí, ktorí sú odkázaní v nich žiť, ale najmä apelovať na medzinárodné spoločenstvo, aby konečne konalo aj v prospech tých, ktorých životy zničila občianska vojna a nečinnosť svetových politických lídrov.

Liam Cunningham, fanúšíkom série známy skôr ako Ser Davos, bol návštevou táborov obzvlášť dojatý. V táboroch našiel onkológov, sudcov, úspešných ľudí, ktorí boli obratí o všetko.

„Nie kvôli cunami, nie kvôli zemetraseniu, nie kvôli hladomoru, ale preto, že ľudia v kanceláriách v hlavných mestách po celom svete sa rozhodli navštíviť ich krajinu krutosťou,“ dodal sotva kontrolujúc svoju zlosť nad situáciou, do ktorej týchto ľudí svetové elity uvrhli.

„Najradšej by som ich chytil za golier, zobral do táborov a povedal im len: ‚Pozrite sa. Pozrite sa, čo ste urobili!‘ Absolútne, nesporne hanebné,“ uzavrel svoj silný odkaz „Ser Davos“.

zdroj: AJ+

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. Najradšej by som ich chytil za golier, zobral na cigánske osady alebo do útulkov pre bezdomovcov a povedal im : Pozrite sa na toto . Toto z vaších uzavretých rezidencií neuvidíte a ani vám HBO nezaplatí za krytiku handebného systému ktorý niečo takéto dovolil !

Leave A Reply