Lajčák pred OSN rázne otočil: Utečencom musíme pomáhať, využiť ich potenciál a integrovať ich

4

Lajčák je ešte vo Ficovej vláde, no pred OSN rečnil, akoby s ňou nič nemal.

„Musíme urobiť všetko pre integráciu migrantov a využiť ich ekonomický potenciál,“ konštatoval počas utorkového (7. júna 2016) vystúpenia a následného vypočúvania pred zástupcami členských štátov OSN minister zahraničných vecí Slovenskej republiky, Miroslav Lajčák.

Ten totiž v posledných týždňoch oficiálne ohlásil kampaň na post generálneho tajomníka OSN. Jeho utorkové vystúpenie v OSN sa však výrazne líšilo od vyjadrení, ktoré prezentuje predseda vlády, ktorej je Lajčák ešte stále členom.

Minister zahraničných vecí ďalej dodal, že v súčasnosti je vo svete na úteku približne 60 miliónov ľudí, ktorí si zaslúžia našu podporu a pomoc. „Musíme vidieť migráciu ako realitu. Využiť ju ako príležitosť,“ dodal.

Minister Lajčák sa dlhodobo snaží zmierňovať negatívne postoje vlády vo vzťahu k utečencom a muslimom, avšak väčšinou tak robí iba mimo územia Slovenska, čo žiaľ pôsobí kontraproduktívne a značne pokrytecky.

Viac postrehov o vystúpení ministra Lajčáka pre OSN prináša v článku na túto tému potál Denník N. Peter Moravaj sa mu venuje v komentári Chcú Lajčák a Kaliňák potopiť Fica?

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

4 komentáre

  1. Pán Ljčák potrebuje aby jeho
    vlastná rodina vyskušala čo je to multikulturny KOKOT,ktory pri prvej priležitosti napchaju do jeho manželky a deti.Nevedia sa inak presvedčit

  2. Predpokladám, že pán Lajčák už chystá svoje obydlie na príjem utečencov a poskytne im všetko pohodlie,stravu, vreckové a samozrejme sex. O ten sa postará jeho manželka…

Leave A Reply