Dalajláma: Terorista je terorista. Svoju vieru tým nepraktizuje

0

V rozhovore pre americkú televíziu FOX News počas svojej súčasnej návštevy Spojených štátov Amerických sa najvyšší tibetský duchovný  venoval najnovšiemu teroristickému útoku, ktorý sa odohral americkom Orlande. Redaktor televízie sa v rámci rozhovoru s Dalajlámom opýtal aj na orlandský masaker a na islamský extrémizmus.

„Samotné slovo ‚muslimský terorista‘ je podľa mňa nesprávne,“ začal svoju odpoveď Dalajláma. „Terorista je terorista. Oni prísne vzaté nepraktizujú vieru. Všeobecne platí, že praktizujúci muslimovia sú skvelí ľudia. A islám učí láske. A oni sa modlia k Bohu (Alláhovi) a Alláh si váži, ako vidíte, lásku,“ dodal Dalajláma.

Dalajláma sa rozhovore sa venovali aj problematike utečencov. Video z rozhovoru zdieľal Khalid Latif na svojej Facebookovej stránke.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply