Stanovisko Islamskej nadácie na Slovensku k výberu migrantov podľa náboženskej príslušnosti

1

Slovensko je podľa svojej ústavy krajina demokratická a podľa náboženskej príslušnosti obyvateľov väčšinovo kresťanská. No vyberať si, komu pomôžeme a komu nie, na základe jeho vierovyznania, nie je ani demokratické, ani kresťanské.

Muslimovia bývajú často neprávom obviňovaní z neférového postoja k ľudom vyznávajúcim iné náboženstvo. Keď Islamská nadácia na Slovensku v minulosti vyzývala členov svojej komunity na pomoc ich spoluobčanom zasiahnutým povodňami, či aby prispievali na obnovu Tatier spustošených kalamitou, alebo keď sme vyzývali na pomoc v zahraničí, ako napríklad obetiam zemetrasenia na väčšinovo kresťanskom Haiti, nikdy by nás nenapadlo nepomôcť niekomu preto, že sa hlási k inému náboženstvu. O to viac nás trápi, keď dnes vidíme, ako čelní predstavitelia našej krajiny nechcú pomôcť niekomu preto, že nie je kresťan.

Pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami na Slovensku

V priebehu mája a júna zastihli niekoľko oblastí na Slovensku a v okolitých štátoch nezvyčajne intenzívne povodne. Niekoľko ľudí už prišlo o život a stovky ostali bez domova a sú odkázaní na pomoc blízkych, štátu a humanitárnych organizácií.

Verejnú zbierku vyhlásilo hneď niekoľko organizácií. Dve najväčšie z nich – Červený kríž a Človek v ohrození rozdeľujú pomoc pre celé územie Slovenska. Okrem toho pôsobí väčší počet lokálnych organizácií a združení v jednotlivých oblastiach. Ponúkame Vám stručný prehľad, kde a akým spôsobom môžete prispieť na pomoc obyvateľom postihnutým povodňami prostredníctvom dvoch hlavných humanitárnych organizácií… (čítajte ďalej).

Vyhlásenie v súvislosti s prírodnou katastrofou vo Vysokých Tatrách

S ľútosťou a hlbokým smútkom sme sledovali zábery po ničivej smršti, ktorá postihla Národný park TANAP a celú oblasť Vysokých Tatier. Rozsah škôd, ktoré zanechala víchrica v spomínanej lokalite sú nevyčísliteľných rozmerov…

Zapojiť sa do záchranných prác a prispievať do finančných zbierok, ktoré vyhlásili dôveryhodné inštitúcie je občianskou povinnosťou každého z nás. A preto apelujeme na všetkých občanov a predovšetkým na muslimov žijúcich na Slovensku a v Čechách, aby poskytovali všestrannú pomoc a aktívne sa podieľali na záchrane a obnove postihnutých oblastí (čítajte ďalej).

Výzva na pomoc obetiam zemetrasenia na Haiti

V utorok 12. januára popoludní postihlo Haiti ničivé zemetrasenie. Má sa za to, že išlo o najsilnejšie zemetrasenie v regióne za posledných 200 rokov.

Islamská nadácia na Slovensku zverejnila informácie o tom, ako možno pomôcť postihnutým obyvateľom na svojich svojich stránkach na facebooku a zároveň prostredníctvom tejto správy vyzýva všetkých, ktorí sú schopní pomôcť, aby tak urobili či už zaslaním spomínanej SMS, alebo využitím niektorého z nato určených bankových účtov… (čítajte ďalej).

Je smutné, že teraz, keď má Slovensko možnosť urobiť správnu vec, jeho vedúci politickí reprezentanti taktizujú, váhajú a sú ochotní ísť proti vlastnému kultúrnemu dedičstvu – pomoci blížnemu bez ohľadu na jeho vierovyznanie, pôvod či farbu pleti.

Zároveň však vyjadrujeme presvedčenie, že toto nie je postoj väčšiny Slovákov, ktorí v sebe majú ochotu a ľudskosť a sú pripravení podať pomocnú ruku.

V Bratislave 23. júna 2015

Islamská nadácia na Slovensku
Portál ISLAMONLINE.sk

info@islamweb.sk
+421 944 560 161

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. Vyberať migrantov podla vierovyznania je demokratické!..pretože demokracia je rešpektovanie rozhododnutia vačšiny…a aj kresťanské,lebo Biblia vraví,že perli sa sviniam nemajú hádzať..

Leave A Reply