Prvé tri pozície v porovnávacom rebríčku stredných škôl vo Veľkej Británii, ktorý zostavuje britská vláda, zaujali islamské stredné školy. V prvej desiatky sú spolu štyri.

Podľa rebríčka je najlepšou strednou školou v krajine Islamská dievčenská stredná škola Tauheel. Správu priniesla stanica TRT World.

Prvé tri stredné školy v rebríčku sú školy hlásiace sa k hodnotám Islámu

Obzvlášť dobré výsledky majú študentky tejto školy v matematike a anglickom jazyku. Na prvom mieste národného rebríčka je už štvrtý rok za sebou. 

I keď sa škola hlási k islamským hodnotám, na svojich stránkach pozýva aj nemuslimské záujemkyne. Škola uvádza, že sa usiluje vyhovieť náboženským potrebám žiačok rôzneho vierovyznania, ako aj tým bez vyznania.

Prvé tri školy v rebríčku najlepších stredných škôl vo Veľkej Británii sú islamské
Islamská dievčenská stredná škola Tauheel

Na druhom mieste je Chlapčenská škole Eden v Birminghame a na treťom Dievčenská škola Eden v susednom Coventry.

Muslimská rada Británie (MCB) v stanovisku uviedla, že štatistiky potvrdili dobré výsledky týchto škôl aj napriek všeobecnému negatívnemu obrazu, ktorý sa okolo nich vytvára.

Titulná foto: www.tighs.com

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply