Nórska ministerka pre integráciu čelí výzvam na rezignáciu

0

„My u nás jeme bravčové mäso, pijeme alkohol a ukazujeme svoju tvár. Musíte sa riadiť hodnotami, zákonmi a predpismi, ktoré platia v Nórsku, kam ste prišli,“ vyjadrila sa na adresu spôsobu integrácie migrantov a muslimov nórska ministerka. Informoval o tom Peter Walker v článku pre The Independent.

Takto svojsky formulovaná rada ministerky pre migráciu a integráciu, ktorú zverejnila na sociálnej sieti v deň konania programovej konferencie svojej strany, vyvolala pochopiteľný rozruch i posmech nórskej verejnosti. Sylvi Listhaug (Pokroková strana) sa následne pokúsila svoje vyjadrenie korigovať tým, že nebolo správne „pochopené“.

Ministerku v koaličnej vláde, ktorú tvoria konzervatívne, populistické a euroskeptické strany, zdá sa podrží aj premiérka Erna Solberg, ktorá sa sama pred časom vyjadrila, že by nezamestnala ženu, ktorá ba mala na sebe niqáb.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply