Bývalý predseda KDH dnes pôsobí ako vyslanec EÚ pre na náboženskú slobodu vo svete.

Jedným z riešení rastúcich protimuslimských nálad v spoločnosti je zvýšenie povedomia ľudí o pozitívnych príkladoch z muslimského sveta.

Zhodli sa na tom predseda Islamskej nadácie na Slovensku Mohamad Safwan Hasna a zvláštny vyslanec Európskej únie (EÚ) pre na náboženskú slobodu vo svete Ján Figeľ.

Predseda Islamskej nadácie navštívil bývalého šéfa KDH v bratislavskom sídle jeho nového úradu, ktorý zastáva od mája tohto roku. Stretnutia sa zúčastnil i bývalý minister zahraničných vecí a poradca prvého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča Pavol Demeš.

Ján Fígeľ sa stretol s predsedom Islamskej nadácie. Chcú podporovať medzináboženský dialóg

Pán Figeľ na stretnutí predstavil svoju agendu a informoval ho o stretnutiach, ktoré počas prvých mesiacov vo funkcii podnikol.

Len pred niekoľkými dňami sa napríklad vrátil z jordánskeho Ammánu. Po návrate upozornil na dôležitú úlohu, ktorú zohráva v prijímaní utečencov, za čo si podľa neho zo strany EÚ zaslúži viac pozornosti, ale i podpory.

Ján Figeľ sa z pozície vyslanca EÚ tento rok zúčastnil tiež Stredoeurópskeho medzináboženského fóra v Nitre, ktoré bolo doposiaľ jedným z najväčších medzináboženských podujatí u nás.

Figeľ s Hasnom hovorili i o potrebe budovania medzináboženského dialógu na Slovensku, v ktorom môže nový úrad vyslanca pre náboženskú slobodu zohrať istú úlohu.

Foto: ISLAMONLINE.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply