Bratislavčan natočil protiislamské video s mladistvými. Hovoril pred nimi o zoofílii i mrzačení

0

Jurij Martynov nechal dve malé dievčatká na videu, aby mu hovorili „úchylák“.

Zneužívanie mladistvých, mravné ohrozenie vývoja mládeže či hanobenie náboženského presvedčenia, v týchto oblastiach nedávno zverejnené video prekročilo medze práva. O tom, v čom všetkom prekročilo medze morálky, ľudskosti či vkusu, nech rozhodnú čitatelia sami.

1. augusta účet Občianska televízia na YouTube zverejnil video s názvom „Slniečková televízia: Návšteva v islamskej rodine úspešne asimilovanej do Európy“. Je v ňom Slovák v kukle a s pištoľou v ruke (nie je jasné, či ide o skutočnú pištoľ, alebo iba napodobeninu) sa hrá na muslima, ktorý prišiel do Európy.

Okrem neho vo videu vystupujú už len samé deti. Malé dievča, ktoré hrá „moderátorku“, sa ho na úvod pýta, aby objasnil, čo je to islám. Silná káva začína už tu, keď muž dievčatku okrem iného hovorí napríklad o pohlavnom styku so zvieratami.

Na ďalších záberoch divákom predstavuje „svoju rodinu“ začínajúc ďalším dievčaťom, o ktorom tvrdí, že má šesť rokov a je jeho manželka. „Si obyčajný úchyl,“ povie mu dieťa potom, ako ho muž vyzve, aby niečo povedalo na kameru, zjavne si ani neuvedomujúc, čo vlastne hovorí.

Rovnako odpovedá aj ďalšie dievča a o treťom povie, že ju každú hodinu mláti a tak sa ho bojí. Štvrtý je chlapec, ktorého predstaví ako svojho syna. „Všetkých vás zabijem, vy neveriace psy,“ zakričí chlapec, za čo ho muž pochváli.

Neskôr „rozhovor“ s prvým dievčatkom pokračuje ďalej, pričom mu v ňom muž hovorí napríklad i také veci, ako podrobnosti o mrzačení mužských i ženských pohlavných orgánov.

Neúspešný „superstárista“

Dotyčný na videu, ktorý na konci ukáže i svoju tvár, je istý Jurij Martynov (32) z Bratislavy. Martynov vystupuje i vo viacerých videách na účte Občianska televízia. Pre tzv. „Slniečkovú televíziu“ založil facebookovú stránku, kde okrem iného pod vlastným menom zdieľa i inkriminované video.

Muž z videa Jurij Martynov ho zdieľal i cez vlastný účet na Facebooku
Muž z videa Jurij Martynov ho zdieľal i cez vlastný účet na Facebooku

Martynov v roku 2010 kandidoval na post poslanca miestneho zastupiteľstva mestskej časti Karlova Ves za stranu Demokratická aliancia Slovenska. Na portáli Bratislavské noviny v odkaze obyvateľom okrem iného napísal, že sa bude v prípade zvolenia „usilovať o rekultiváciu a kvalitnú údržbu detských ihrísk a športovísk a vznik cenovo dostupných voľnočasových aktivít pre deti a mládež, zameraných na rozvoj ich talentov a vedomostného potenciálu.“

Zdá sa, že o „voľnočasové aktivity“ pre deti sa už postaral sám, no poňal ich vskutku nechutne a je na vyšetrovateľoch, či vôbec legálne.

V roku 2016 Martynov kandidoval i do Národnej rady SR za stranu Priama demokracia pod číslom 93. Na kandidátnej listine mal ako svoje povolanie uvedené „kuchár“.

Najviac sa však Martynov preslávil v roku 2011 z celkom iného dôvodu. Pokúšal sa vtedy zabodovať v reality show Superstar a jeho vystúpenie zaujalo natoľko, že zostrih z neho sa dostal i do televízie.

Raper Rytmus, ktorý sedel v komisii, mu vtedy pred kamerami dal 100-eurovú bankovku, len aby už nespieval. Kto by bol vtedy tušil, že spevácku kariéru Martynov nahradí trápnymi scénkami, pre ktoré sa nebude štítiť zneužiť i maloletých.

Dodnes je popri natáčaní videí aktívny i na svojej facebookovej stránke. Viackrát okrem iného zdieľal statusy známeho neonacistu a predstaviteľa akčnej skupiny Vzdor Kysuce Mariána Magáta. Magát si spravil meno napríklad označením Hitlera za mierotvorcu a človeka so srdcom na správnom mieste. Minulý rok ho v Prahe na prejave proti imigrantom zadržala polícia a obvinila z podnecovania nenávisti. Na Slovensku pre zmenu čelí obžalobe za nedovolené ozbrojovanie.

Čo s tým má Slobodný vysielač?

V diskusii na facebookovej stránke Prečo ľuďom hrabe, ktorá na video taktiež upozornila, si diskutujúci Juraj všimol, že v niekoľkých záberoch je na videu za Jurijom Martynovom vidieť auto s názvom a logom konšpiračného internetového rádia Slobodný vysielač.

Ako sa tam auto dostalo, sa nám zatiaľ zistiť nepodarilo, účet Občianska televízia, ktorý video na YouTube zdieľal, je však medzi konšpiračnými portálmi dobre známy. Minulý rok priniesol autentické zábery z demonštrácie proti americkému konvoju, o ktorej informoval proruský portál Hlavné správy.

Portál Pán občan, taktiež vedený v databáze konšpiračných webov Konšpirátori.sk, účtu Občianska televízia dokonca poskytuje vlastnú subdoménu: panobcan.sk/obcianskatelevizia. Menované video sa zobrazuje i na nej.

Je na čitateľoch, aby posúdili morálnu úroveň Martynovho videa s deťmi. Jeho právnym aspektom sa snáď budú venovať zodpovedné autority.

 

zdroj: archív INS

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Nekomentované

  1. Je možné, že to myslel ako recesiu, alebo chcel zosmiešniť ľudí, ktorí sú proti islamu. Pri tak nepodarenej realizácii to nie je jasné 😀
    Každopádne si myslím, že týmto videom muslimom skôr pomohol.
    Z videa ide jasná správa: „Pozrite akí hlúpi ľudia sú proti muslimom“

  2. Len poznamocka. Keby ste to video ignorovali, nik sa ani nedozvie, ze ho natocili. Blbych videi je na sieti mrte. Takto si ho ale kazdy pozrie. Dobru reklamu ste mu urobili. 🙂

Leave A Reply