Neďaleko Bruselu napadli 19-ročnú muslimku. Ostrým predmetom jej vyrezali na tele znaky kríža

0

Výskumy potvrdzujú, že útokov na muslimov v Európe každým rokom pribúda.

Dvaja neznámi muži v Belgicku zaútočili na 19-ročnú muslimku. Strhli jej šatku, potrhali oblečenie, spôsobili zranenia (pravdepodobne ostrým predmetom) a nazvali ju „špinavou Arabkou“. O útoku, ktorý sa stal v pondelok (2. júla 2018) večer v meste Anderlues neďaleko Bruselu, informovali belgické médiá. Navzdory tomu, že sa im snažila uniknúť, zhodili ju na zem a ostrým predmetom ju poranili na niekoľkých častiach tela, kde jej dokonca vyrezali znak kríža.

„Bol som šokovaný, keď som sa dozvedel, že v Anderlues došlo k rasistickému útoku na jednu z našich spoluobčianok. Je to opovrhnutia hodný čin,“ uviedol starosta mesta Anderlues Phillipe Tison. „Nemôžeme tolerovať, že naši spoluobčania sa stávajú obeťami rasistických útokov.“

Skrytá bunka vo Francúzsku sa chystala podnikať útoky na muslimov. Polícia našla desiatky zbraní

V minulom roku sme boli v Európe svedkami nárastu útokov proti muslimom. Podľa správy o islamofóbii v Európe, ktorú v roku 2017 pripravila Nadácia pre politický a ekonomický výskum (SETA), je nárast útokov voči muslimom jasne viditeľný. Správa odhalila celkovo 1676 fyzických a verbálnych útokov v Spojenom kráľovstve, 908 v Nemecku, 664 v Poľsku, 364 v Holandsku, 256 v Rakúsku, 121 vo Francúzsku.

Populistickí politici opakovane šíria strach a nenávisť z muslimov a isláme. Žiaľ, v tomto za nimi nezaostávajú ani niektoré média, a to nielen tie bulvárne. Výsledkom je nárast agresívnych útokov voči muslimskej menšine v Európe. Najčastejšími obeťami násilníkov sú nevinné ženy a deti.

Titulná foto: Joe Catron, Flickr, CC BY-NC 2.0

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply