Slovenský poslanec Milan Mazurek opäť v Poľsku brojil proti islámu

0

V uliciach Varšavy sa v sobotu konal jeden z najväčších pochodov extrémistov v Európe.

Na sobotnom pochode poľskej krajnej pravice sa zúčastnilo podľa dohadov približne 60-tisíc ľudí. Podľa britského denníka Guardian išlo o jeden z najväčších takýchto sprievodov v Európe.

Nechýbali extrémisti ako Tommy Robinson, známy ultrapravicový aktivista a jeden zo zakladateľov britskej odnože nemeckej protiimigrantskej a protimuslimskej strany Pegida. Poliakov prišiel podporiť aj taliansky neofašista Roberto Fiore, ktorý organizoval rozsiahle demonštrácie proti utečencom na ostrove Lampedusa.

V takejto spoločnosti nemohol chýbať ani poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Mazurek.

Mazurek: Ochránime slovanské ženy a deti

„Vy ste európsky zbor, bratia. Všetci islamisti nech vidia, že tu nie sú vítaní. Ochránime naše slovanské ženy a deti,“ povedal podľa Denníka N na tribúne poslanec paradoxne najviac známy svojou účasťou na útoku proti muslimskej rodine s deťmi na Hlavnej stanici v Bratislave.

„Ochránime kresťanskú vieru. Boh, česť a vlasť,“ pokračoval na tribúne vo Varšave Mazurek.

Samotným heslom pochodu bol slogan: „My chceme Boha,“ no podľa svetových agentúr kráčali v sprievode pravicoví extrémisti, ktorí niesli transparenty volajúce po „čistom, bielom Poľsku“ a vyzývajúce na „nie sekulárne, ale katolícke Poľsko“. Témou bola aj propaganda namierená proti utečencom.

Tento transparent včera niesli demonštranti počas pochodu pri príležitosti dňa nezávislosti vo Varšave. Muslimských uteč…

Posted by IslamOnline.sk on 12. november 2017

Jeden z transparentov zobrazoval muslimských utečencov vo vnútri Trójskeho koňa smerujúceho do Európy, na ktorého postava s poľskou vlajkou hádže zápalnú fľašu. Pod obrazom je nápis „Európa, zobuď sa.“

Začínali v malom

Varšavou otřásají protiimigrantské protesty radikálů

Oslavy poľského dňa nezávislosti sa už niekoľko rokov spájajú aj s pochodom pravicových extrémistov v krajine. Pôvodne pochody začali organizovať Celopoľská mládež, Národné hnutie a Národný radikálny tábor v roku 2010.

Išlo len o malé hnutie odporu, no masový charakter začali naberať v posledných rokoch, keď sa pod ne podpísala Strana Právo a spravodlivosť (PiS). Pochod začal priťahovať aj extrémistov zo zahraničia.

Mazurek sa na rovnakom zhromaždení zúčastnil už v minulom roku. V poľskom jazyku sa prihovoril „slovanským bratom“ a zdôraznil, že Európa „umiera pod návalom neeurópskych imigrantov“. Pripomenul, ako je potrebné nepriateľom ukázať, že „Európa je kresťanská.“

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply