Farnosti po celom Slovensku zaplavili knihy vykresľujúce proroka Muhammada ako predchodcu antikrista

0

Letáky propagujúce knihu možno vraj nájsť vo viacerých slovenských kostoloch. KBS ju pritom odmietla.

V kostoloch po celom Slovensko možno nájsť letáky propagujúce knihu, ktorá popisuje proroka Muhammada (mier s ním) ako pekelnú bytosť a posvätnú knihu islámu ako súbor oplzlostí a nenávisti. Fotografie letákov nám zaslal jeden z čitateľov a všimol si ich už aj redaktor týždenníka Reflex.

Farnosti po celom Slovensku zaplavili knihy vykresľujúce proroka Muhammada ako predchodcu antikrista
Fotografia letáku, ktorý jeden z našich čitateľov našiel v poštovej schránke a redaktor týždenníku Reflex v kostole v Bešeňovej.

Kniha má názov „Predchodca Antikrista? Pápeži a svätí svedčia proti islámu“ a spolu s letákmi ich vydalo združenie Inštitút Leva XIII. spájané s viacerými kontroverznými kauzami z minulosti.

Farnosti po celom Slovensku zaplavili knihy vykresľujúce proroka Muhammada ako predchodcu antikrista
Fotografia letáku, ktorý jeden z našich čitateľov našiel v poštovej schránke a redaktor týždenníku Reflex v kostole v Bešeňovej.

Okrem letákov združenie darovalo výtlačky knihy farnostiam, ale i biskupom a politikom. Pýšia sa tým sami na svojich stránkach.

„Spolu sme na fary odoslali 1600 kníh,“ stojí v texte na portáli Za Kresťanské Slovensko, cez ktorý sa kniha distribuuje. „Nezabudli sme ani na otcov biskupov. Informovali sme ich o kampani a poprosili o ich modlitby a požehnanie,“ uvádza sa ďalej.

Stredoveké výroky a spomienky na bitky

Kniha je viac ako 100 stranovým súborom výrokov pápežov, cirkevných učencov a kresťanských svätcov na adresu islámu, muslimov a osobu proroka Muhammada (mier s ním). Väčšina z nich je pritom z obdobia stredoveku a nemálo priamo z dôb križiackych výprav. Popri tom sa v knihe možno dočítať i o najznámejších bitkách, ku ktorým v histórii medzi kresťanskými a muslimskými ríšami došlo.

„Inak tento rok okrem stého výročia zjavenia vo Fatime, oslavujeme aj 300 rokov od definitívneho vyhnania Turkov z Európy, píše riaditeľ Inštitútu Leva XIII. Robert Matéffy.

„Toto veľké oslobodenie Európy sa udialo na zázračne orodovanie Panny Márie Snežnej. Veľmi sa teším, že s Vašou pomocou, sme tak mohli vydať knihu práve v tomto čase dvoch Marianských sviatkov,“ dodáva odkazujúc na zbierku, ktorú za účelom vydania knihy inštitút organizoval. Spolu vyzbieral viac ako 8 000 eur.

Tvorcovia knihy sa otvorene stavajú priamo proti apelu súčasného pápeža Františka, ktorý hovorí o fenoméne migrácie a súčasti spásy a o tom, že v kresťanskom svete by nikto nemal byť cudzincom.

Podľa Mátéffyho je však táto pomoc spustením „nezvratného procesu demografickej a kultúrnej zmeny kresťanských krajín na islamský štát.“

KBS: Biskup knihu zamietol

Keďže Inštitút Leva XIII. sa hlási k odkazu katolicizmu, týždenník Plus 7 dní požiadal o stanovisko najvyšší orgán rímskokatolíckej cirkvi na Slovensku, Konferenciu biskupov Slovenska (KBS).

„Podľa mojich informácií bola na túto knihu podaná žiadosť o imprimatur (odobrenie textu cirkvou, pozn. redakcie), avšak biskup ju zamietol,“ povedal pre Plus 7 dní hovorca KBS Martin Kramara.

„Kniha takéhoto charakteru sa bez cirkevného schválenia bezpochyby nemá propagovať v kostoloch,“ dodal s upresnením, že pokiaľ túto knihu nejaký farár vo svojom kostole vystavuje, robí chybu a mal by byť na to upozornený.

Čo je Inštitút Leva XIII.

Inštitút Leva XIII. je registrovaný ako občianske združenie. Na stránkach i v médiách v jeho mene obvykle vystupuje Robert Matéffy spájaný s viacerými kontroverznými kauzami z minulosti.

Pred referendom, ktoré v roku 2015 organizovala Aliancia za rodinu, si Inštitút Leva XIII. objednal u Slovenskej pošty roznos zavádzajúcich propagačných letákov do poštových schránok.

Letáky sa tvárili ako amatérsky list „suseda“ Tomáša Bieleka, ktorý vyzýval ľudí vo svojom okolí k účasti na referende. Fiktívny sused v liste popisoval, ako v referende stoja občania proti „hŕstke arogantných, rozmaznaných hajzlíkov z mesta, ktorí si myslia, že sa im všetko prepečie.“ Téme sa vtedy venoval Denník N.

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply