Guvernér Kalifornie Trumpovi: Imigranti sú integrálnou súčasťou toho, čím sme

0

indikV prejavoch proti Trumpovi bol zdržanlivý. Teraz už nie je.

„Budeme brániť každého. Každého muža, ženu a dieťa, ktorí sem prišli s vidinou lepšieho života a majú svoj podiel na blahobyte nášho štátu,“ prehlásil guvernér štátu Kalifornia Jerry Brown narážajúc na výsledok amerických volieb.

Guvernér Brown to pripomenul počas svojho každoročného príhovoru o stave štátu 24. januára. Úryvky z neho cituje CNN či AJ+.

„V Kalifornii sú imigranti integrálnou súčasťou toho, kto sme a čím sme sa stali. Atribúty našej demokracie sú dobre známe: pravda, ústretovosť, spolupráca boli zatienené, či odsunuté bokom,“ uviedol Brown a dodal, že západoamerický štát sa musí „pripraviť na veľmi neisté časy a opätovne potvrdiť základné princípy, ktoré urobili z Kalifornie tú pozitívnu výnimku, ktorou dnes je.“

CNN pripomína, že úderný nebol len obsah, ale i tón prejavu. Brown bol totiž doposiaľ vo svojich verejných komentároch o víťazstve Donalda Trumpa skôr zdržanlivý. Nedávno sa však jasne postavil na stranu pochodu žien proti novému prezidentovi a v príhovore povedal: „Nastal čas, ktorý si vyžaduje guráž a výdrž.“

Titulná foto: Jerry Brown počas ceremónie v Kalifornskom vesmírnom centre. Autor: NASA, Bill Ingalls, Flickr, CC

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply