Útoky na muslimov sú kvôli štvavej protimuslimskej kampani stále častejšie.

Ďalším zo série prípadov, ktorých hlavnými aktérmi sú útočiaci mladí muži a ich obete muslimky, sa odohral začiatkom tohto týždňa v New Yorku. Informovala o ňom Anna Swartz odkazujúc na portál New York Daily News.

Šírenie nenávisti zo strany politikov ochotných povedať pre získanie politických bodov čokoľvek sa čoraz častejšie prejavuje v reálnych útokoch na tých najbezbrannejších – muslimské ženy.

„Žena oblečená v tradičnom muslimskom odeve bola v sobotu večer v dolnom Manhattane podpálená útočníkom,“ píše New York Daily News.

Rukáv na jej blúzke začal horieť, žena ho však stihla zahasiť a neutrpela žiadne fyzické zranenie. 35-ročná škótska turistka polícii uviedla, že si až v tom momente všimla, ako pri nej stojí neznámy muž so zapaľovačom v ruke.

Polícia disponuje kamerovým záznamom, na ktorom vidieť útočníka bielej farby pleti v čiernej čiapke, čiernom tielku a čiernych nohaviciach.

K útoku sa vyjadril výkonný riaditeľ CAIRO Nihad Awad, ktorý konštatoval, že „je dôležité, aby páchatelia týchto útokov boli zadržaní a bol zistený motív ich útoku.

„Prudký nárast incidentov cielene zameraných na amerických muslimov a ich inštitúcie je nevyhnutným dôsledkom pokračujúceho nárastu islamofóbie, ktorej sme svedkami v našej spoločnosti,“ dodal riaditeľ.

Obeťami útokov sa stali aj dve ženy minulý týždeň v newyorskom Brooklyne, kde ich spolu z deťmi napadli a snažili sa im strhnúť hidžáb.

Titulná foto: Public domain

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply