Hotel, ktorý odmietol ubytovať tureckých študentov, vyšetruje inšpekcia

0

V prípade porušenie zákona hrozí hotelu pokuta až do výšky 66 400 eur.

Vo svete často prezentovaná slovenská „pohostinnosť“ má ďalšie neprehliadnuteľné trhliny. V zahraničí už niekoľko mesiacov rezonujú výroky slovenského predsedu vlády, namierené najmä voči muslimom a utečencom, ktoré sa následne snažil marginalizovať minister zahraničných vecí Lajčák.

Najnovší prípad otvorenej diskriminácie Turkov a Arabov v prípade bratislavského hotela Stella Apartments je len ďalším z radu ukážok latentnej i verejne prezentovanej xenofóbie nezanedbateľnej časti slovenskej verejnosti.

O negatívnej skúsenosti tureckých študentov, ktorí si chceli rezervovať predmetný hotel, sme informovali aj na stránkach ISLAMONLINE.sk. Prezentovali sme „postoje“ majiteľov hotela, ktorý sa paradoxne nachádza v lukratívnej štvrti blízko tureckej ambasády a zastupiteľstva Palestínskej samosprávy.

Prebieha kontrola

Denník Slovak Spectator uvádza, že správanie sa manažmentu hotela Stella Apartments nezostalo bez povšimnutia slovenských úradov.

Cituje vyjadrenie hovorkyne Slovenskej obchodnej inšpekcie Danuši Krkošovej, ktorá povedala, že „kontrola prebieha; podnet sme nedostali, ale postupujeme na základe včera [v stredu] medializovaných informácií.“

Každý poskytovateľ služieb musí podľa Krkošovej rešpektovať pravidlá rovného prístupu k zákazníkom. V prípade porušenie zákona – najmä v rovine diskriminácie zákazníkov – hrozí hotelu pokuta až do výšky 66 400 eur.

Titulná foto: Google Street View

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply