Hlúpa zábava: Pomätenci prezlečení za bojovníkov Dá’iš vydesili ľudí v Prahe

0

Viacerí turisti si mysleli, že ide o skutočný útok.

„Akciu, ktorá sa konala v deň výročia vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v auguste 1968, polícia teraz prešetruje pre podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy,“ píše na svojej stránke Denník N.

Známy islamofób a neúspešný český politik Martin Konvička sa spolu so svojou družinou „pomätencov“ pokúsil v deň výročia okupácie Československa ukázať Pražanom, akoby to vyzeralo, ak by namiesto vojsk Varšavskej zmluvy obsadili mesto bojovníci teroristickej organizácie Dá’iš.

Divadlo či terorizmus pod dohľadom polície?

Denník N, ktorý o tejto najnovšej iniciatíve Iniciatívy Martina Konvičky informoval, tiež uvádza, že o akcii vedel tak pražský magistrát, ako i miestna polícia, ktorá akciu monitorovala.

Martin Konvička, Praha, dnes. Aláhu Bugbari milenku si tam někdo vzal  😀

Posted by Welcome to Reality on 21. august 2016

„V rámci predstavenia, ktoré prebehlo pri tomto zhromaždení, došlo k použitiu rekvizít v podobe replík zbraní. Účastníci zrejme púšťali efekty a zo zbraní strieľali buď slepými nábojmi, alebo išlo o airsoftové zbrane,“ uviedol hovorca českej polície Tomáš Hulan.

„Predstavenie vyvolalo na mieste paniku a my sme ho v spolupráci s úradníkmi magistrátu hlavného mesta Prahy ukončili,“ dodal hovorca.

Vydesení turisti

Paniku táto nepodarená „šaškáreň“ vyvolala najmä medzi zahraničnými návštevníkmi Prahy. Viacero turistov si myslelo, že ide o skutočný útok.

„Zrazu sem pribehlo pätnásť až dvadsať ľudí. Bežali hore, dole, na WC,“ opísal situáciu zamestnanec jedného z neďalekých hotelov.

Ohromnú paniku, ktorú akcia vyvolalo, možno vidieť i na záberoch z neďalekého baru.

Pár vteřin té hrůzy pro ilustraci rozhodně stačí !

Vážení přátelé,

už jsme nás chtěli té hrůzy ze včerejška v mysli zbavit a více se tím nezabývat. Nejde to však, poněvadž mimo silný prožitek a ostudu neustále vnímáme urážky vůči našim kolegům a náhodným svědkům, prý si vše vymysleli a lžou…Věřte nám, raději by všichni prožili klidný pracovní den. Opravdu nás netěší to uveřejňovat, ať je to prosíme naposledy…

Posted by Tomáš Ságl on 22. august 2016

Iní turisti boli prekvapení, že takéto nechutné divadlo bolo vôbec povolené.

Politický kreténizmus

Nemenej kritickí boli k nebezpečnej zábave i niektorí českí politici. Predseda opozičnej strany TOP 09 Miroslav Kalousek sa čudoval, že organizátori neboli políciou zadržaní.

Minister vnútra Chovanec (ČSSD) označil akciu za „výraz politického a občianskeho kreténizmu.“

 

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply