Návštevy sa zúčastnil i zástupca bratislavského samosprávneho kraja.

Bratislavské centurm Córdoba včera navštívila skupina približne 20 zástupcov mimovládnych organizácií z USA, Bulharska, Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Slovenska, ako aj zástupca bratislavského samosprávneho kraja.

Foto: ISLAMONLINE.sk
Foto: ISLAMONLINE.sk

Reprezentanti zahraničných orgnaizácií prišli na Fórum o integrácii a presídľovaní utečencov v strednej a východnej Európe, ktoré sa konalo o deň neskôr, vrámci programu si však prišli pozrieť i bratislavké muslimské kultúrne centrum a modlitebňu.

Zaujímali sa o situáciu muslimskej komunity na Slovensku a aktivity Islamskej nadácie na Slovensku (INS), najmä jej prácu s muslimskou komunitou a aktivity spojené s pomocou migrantom. Po našej prednáške nasledovala zaujímavá diskusia.

Predstavitelia INS hosťom odprezentovali ich aktivity v oblasti pomoci utečencom, ako humanitárne zbierky, poskytnutie náboženských pomôcok pre tábory či potravinové doplnky pre postiacich sa muslimských utečencov v táboroch na Slovensku počas mesiaca ramadán.

Hovorilo sa i oblastiach, v ktorých môže byť INS nápomocná pri integrácii utečencov na Slovensku.

Predstaviteľka Slovenskej katolíckej charity neskôr prezentovala ich skúsenosť s integráciou utečencov, ktorú v rámci štátneho grantu zaisťujú.

Titulná foto: ISLAMONLINE.sk

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply