Pokémon Go: Môže herný hit priviesť ľudí do mešít?

1

Nový herný hit obohacuje okolité prostredie o virutálne postavičky, ktoré ľudia chytajú. Tie však svojich lovcov občas zavedú i na celkom nečakané miesta.

Slovenský politik sa na sociálnej sieti chváli úspešným lovom prvých pokémov, pokým známeho muslimského duchovného prekvapuje, keď ich babka s vnukom naháňa po predajni.

„Niekedy mám pocit, že žijem v paralelnom vesmíre,“ konštatoval po tomto zážitku Yasir Qadhi, ktorého len na jeho facebookovej stárnke sleduje takmer milión ľudí.

Today the strangest thing happened.

I was at a store when I saw an elderly lady, probably in her early 60s, with a…

Posted by Yasir Qadhi on 14. júl 2016

Pokémon Go sa rozhodne stal hitom tohto leta. Mobilná aplikácia, ktorá po dvadsiatich rokoch oživila záujem o získavanie, lovenie a súťaženie v naháňaní sa za bizarnými príšerami, ovládla životy zástupov užívateľov mobilných telefónov.

James Titcomb z The Telegraph píše, že Pokémon Go prakticky okamžite stal nie len najsťahovanejšou mobilnou aplikáciou, ale aj najvyhľadávanejším heslom na internete.

„Prudký nárast vyhľadávania naznačuje, že popularita hry naďalej rastie, a to aj napriek tomu, že jej celosvetové šírenie bolo kvôli padajúcim serverom pozastavené,“ dodáva Titcomb.

Pokémon Go láka ľudí do mešít

V honbe za virtuálnymi zvieratkami sa však mnohí dostávajú na miesta, kam by len ťažko zablúdili, nebiť tohto aktuálneho globálneho ošiaľu. Pokémoni sa totižto skrývajú naozaj všade. Môžete ich nájsť dokonca aj v kostoloch, alebo mešitách.

Napríklad Bashar Najjar z Kataru sa na Facebooku pochválil, že dva Pokestops sa nachádzajú v dvoch mešitách v blízkosti jeho domu.

„Táto Pokémon hra ma priviedla po prvýkrát po mesiacoch do mešity,“ pochvaľuje si sa Waleed.

„Snažíte sa modliť džumaa (piatková povinná modlitba, pozn. redakcie) a v tom sa objaví divoká Pidgey. Kto nechal otvorené dvere do mešity?“ Na Twiteri sa to pýta americký muslim Xaid.

„Môj chlapec, ktorý nebol štyri roky v mešite, tam dnes šiel, aby chytil pokémona,“ napísala Tahla Nadeen. Pokémon Go celkom jasne prerástol klasické bariéry počítačových hier a stal sa internetovým, ale vďaka svojmu prepojeniu na skutočný svet i spoločenským fenoménom. Otázkou zostáva, či je dobré ak hra, vytvorená primárne na zábavu, môže byť dobrou, ak privedie muslimov i nemuslimov do mešity častejšie.

Zdroj: Ilmfeed.com

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Jeden komentár

  1. presne tak pridu koli hre nevnimaju ci je to kostol alebo mesita . Treba si polozit otazku ci je dovolene hrat na takom mieste hry alebo vstupovat s cielom hrnia a bude to jasne .

Leave A Reply