Zapekané broskyňovo-mandľové ovsené vločky

0

Receptov na ovsené vločky je množstvo. Od klasík, ktoré spočívajú v tom, že ich len zalejete mliekom alebo zmiešate s jogurtom až po zložitejšie kombinácie s ovocím či orieškami. 

Jednou z možností je zapiecť ich s broskyňami a mandľami. Suhúr s takto pripravenými vločkami je zárukou dostatku živín pre celý deň.

Celkový čas na prípravu je maximálne 50 minút.

Ingrediencie (pre šesť porcií):

2 šálky ovsených vločiek,
¼ šálky hnedého cukru,
½ čajovej lyžičky soli,
1 čajová lyžička prášku do pečiva,
1 čajová lyžička škorice,
½ šálky nasekaných mandlí,
2 šálky nesladeného mandľového mlieka,
1 vajce,
3 polievkové lyžice kokosového oleja,
1 čajová lyžička vanilkového extraktu,
¼ čajovej lyžičky mandľového extraktu,
1 ½ šálky nakrájaných broskýň,
plátky broskyne na ozdobenie (nie je povinné).

Príprava:

Predhrejte si rúru na teplotu 180 °C a naneste nejaký tuk (olej) na celú plochu zapekacej misy. Vo veľkej mise zmiešajte ovsené vločky, hnedý cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mandle. V inej menšej miske rozšľahajte mandľové mlieko, vajíčko, kokosové mlieko, vanilkový a mandľový extrakt. Poukladajte nakrájané broskyne na dno zapekacej misy. Nalejte na ne zmes s ovsených vločiek a ostatných prísad a mandľového mlieka. Zatraste misou, aby všetko sadlo a ubezpečte sa, že je všetko rovnomerne uložené. Ak chcete pridajte niekoľko broskýň na vrch, ako ozdobu. Vložte do rúry a zapekajte asi 40 minút. Až bude vrch sfarbený do zlatista. Nechajte vychladnúť asi 5 minút a podávajte.

Takéto zapekané ovsené vločky môžete ohrievať v mikrovlnnej rúre, no pred každým zohrievaním ich polejte mliekom, aby ste zachovali ich smotanovú chuť.

Recept bol pôvodne zverejnený na blogu Two Peas & Their Pod. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu 27 jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Titulná foto: Alexander Mils on Unsplash

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply