Melónový smoothie

0

V lete každý z nás potrebuje osvieženie, obzvlášť počas pôstu a v dňoch, v ktorých teplota dosahuje tropické hodnoty. Exituje však spôsob, ako sa môžete na tento deň pripraviť a dodať telu osvieženie dostatok energie a proteínov už v čase suhúru.

Pripraviť si ho môžete z červeného melónu, jogurtu, jabĺk a banánu. Melón je vhodným zdrojom vitamínu C a beta-karoténu (telo ho zmení na potrebný vitamín A). Červený melón obsahuje viac lykopénu než paradajky a teda viac živín a antioxidantov, ktoré telo chránia pred rakovinou prostaty.

Zloženie:

1 ½ šálky melónu (bez kôstok),
1 mrazený banán,
1 olúpané jablko (nakrájané a zbavené jadra),
¾ šálky gréckeho jogurtu,
med.

Postup:

Melón rozmixuje v mixéri a následne pretlačíme pyré cez sitko. Šťavu vrátime do mixéru a pridáme ostatné prísady. Poriadne rozmixujeme. Na záver ešte osladíme medom.

Recept zverejnila Marie Poulin na blogu Citronlimette. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu 27 jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Titulná foto: SHAYAN IZADI ☄️ on Unsplash

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply