Bananarama

0

Ramadán je mesiacom, v ktorom si veriaci muslimovi počas dňa odopierajú jedlo i pitie. Z tohto dôvodu je dôležité, pred začiatkom pôstu zásobiť telo dostatočným množstvom živín a proteínov a zároveň aj tekutinami, ktoré sú rovnako dôležitou súčasťou zdravej životosprávy. Vhodným +spôsobom, ako dať telu živiny i tekutiny je výdatný ranný smoothie s banánom, arašidovým maslom a kakaom.

Ingrediencie:

1 olúpaný mrazený banán,
2 polievkové lyžice arašidového masla,
2 polievkové lyžice kakaového prášku,
1/3 šálky vody.

Extra ingrediencie:

Proteínový prášok,
2 polievkové lyžice drveného kokosu,
hrsť surových mandlí,
štipka mletej škorice,
2 polievkové lyžice ovsených vločiek.

Postup prípravy:

Pridajte všetky ingrediencie do mixéra. Vymiešajte asi 30 sekúnd až minúty, dovtedy pokým nie je všetko poriadne premiešané a zmes hladká a nadýchaná. Podávajte chladené.

Recept bol pôvodne súčasťou 8 smoothie receptov, ktoré publikoval portál BuzzFeed. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu Dvadsaťsedem jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.

Titulná foto: Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Share.

IslamOnline.sk informuje o aktuálnom spoločenskom a politickom dianí. Zameriava sa predovšetkým na témy, ktorým nie je v domácom spravodajstve venovaná dostatočná pozornosť, prípadne sú dostupné informácie skresľujúce či jednostranné.

Leave A Reply